Választás     Cégeknek    Keresés       Pilis Város    Indulj Innen   Kapcsolat    ARIES Network    Tagoknak  
A KAMAT!
TOVÁBB!


Dr. Zoltan Daroczi Az államadósságról.
Szigorúan bizalmas anyagok, és az adatokat erősen őrzik a nyilvánosság elől. A mi célunk viszont az, hogy minél több ember tudja meg. Ha egyetért velünk, segítse munkánkat, azzal, hogy terjeszti anyagainkat. Nem csoda, ha az adatok megdöbbentőnek tűnnek, és még megdöbbentőbb, hogy egyetlen magyar politikus sem beszél(het) róluk. Olvasson tehát Ön is a sorok között!

Íme két hír, amit az emberek 99,9%-a el sem olvas, meg sem ért.

1. hír: Az ország államháztartási és külső finanszírozási helyzete látványosan javult.
A Bank of America-Merrill Lynch (BoA-ML)
bankcsoport londoni befektetési részlege átfogó összehasonlító elemzést állított össze a magyar és a lengyel költségvetési helyzetről. A ház számításai szerint a magyar államháztartás strukturális elsődleges egyenlege az idén (2010) a hazai össztermék (GDP) 5,3 százalékának megfelelő többletet mutat majd 2. hír: Röntgen alatt Magyarország - elégedett Brüsszel az eredménnyel, Magyarország tartja a gazdasági program megvalósításának irányát,javul külső pénzügyi helyzete állapította meg az Európai Bizottság, hétfőn közzétett, a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) együttműködésben készített helyzetértékelésében. Az elfogadott 2010-es költségvetés összhangban van a 3,8 százalékos GDP-arányos hiánycéllal, és jelentős tartalékok vannak benne. Tényadat: A vártnál kevesebb, 918,6 milliárd forint lett a 2009-es államháztartási hiány, azaz a GDP 3,6 százaléka.

Akkor most nézzük meg, mit is jelent ez MAGYARUL!!!

1. A magyar államháztartás 2009 és 2010 között stagnál, azaz nem változik. (Most tekintsünk el a pár tízed százalékos csökkenéstől, vagy esetleges emelkedéstől.)
2. a fenti tényadatból így könnyen kiszámítható, hogy a magyar költségvetés 1%-a az 255 milliárd forinttal egyenlő. (Sima aránypár: Ha 918,6 milliárd 3,6%, akkor 1% hány milliárd? Tehát 1% = 255 milliárd forint)
3. Idén, 2010-ben 5,3% lesz az államháztartás elsődleges többlete. Azaz 5,3-szer 255 milliárd, vagyis 1352 milliárd forint. Ez az elsődleges egyenleg. Vagyis 2010-ben ennyi pluszt termel MAGYARORSZÁG !!! 1352millárd forintot !!!
4. A 2. hír szerint mégis - tartható lesz a 3,8%-os hiány !!! Ezek szerint 3,8-szer 255 milliárd, azaz 969 milliárd forint lesz a hiány.
5. Kérdés: Hová tűnt az 1352 milliárd többlet és miből keletkezett a 969 milliárdos hiány. Ez ugyanis összesen 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollár.

Hová lesz ez a pénz?
Kapaszkodjon meg!

Ez a pénz a KAMAT - amit mi magyarok (magyar állam), 2010-ben fizetünk a hitelezőinknek! 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollár ! Hogy érzékeltessük mennyi pénz ez, néhány példa: az öt darab teljes egészében felépített 4-es METRO, vagy 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20., és 21. havi nyugdíj, vagy a teljes, jelenleg már meglévő magyar autópályák felépítésének összköltsége, vagy mintegy 50-szer annyi pénz, mint amennyit az eltörölt vagyonadóból várt a kormány, vagy
- 150 darab Grippen vadászgép, vagy
- 2321 darab Combino villamos, vagy
- 46 420 Zuschlag ügy során ellopott pénz, vagy
- minden magyarnak - a csecsemőtől az aggastyánig - 232 000 forint.

Ennyit fizetünk tehát a bankoknak csak kamatra 2010-ben.
(Törlesztés nélkül !!!)

Mit tehetünk?

Először is el kell érni, hogy ez közbeszéd tárgya legyen hazánkban, mert azoknak a kezében van a teljes hivatalos és pártmédia, akik a kamatokat szedik tőlünk, akik kollaborálnak a multinacionális pénzvilággal. Így soha, sehol nem hangoznak el ezek a számok. Az a politikus, aki netán beszélne róla, holnaptól a süllyesztőben találná magát.(Nem mintha mentegetni akarnánk, de az ehhez képest aprócska morzsának számító Zuschlág-ügyről bezzeg hónapokon át harsogott minden média - na ez az igazi paraszt-vakítás)

Lássunk tisztán, kik is ezek a befektetők?
Kik szedik a kamatokat?

Vegyük észre, hogy a nemzetközi pénzvilág urait semmi más nem érdekli, mint a haszon és a hatalom!

Számukra az országok és az emberek nem többek, mint eszközök, az alantas céljaik megvalósításában. A Világbank, az IMF, a különféle bankcsoportok és az Európai Únió nem barátja sem a magyar embernek, sem más országok polgárainak. Ez ellen lázadoznak most a görögök és ezért írták ki hatalmas betűkkel az Akropoliszra a négy bajbajutott ország kezdőbetüjéből képzett szót (Portugal, Iceland, Greece, Spain) hogy PIGS, magyarul DISZNÓK. Igen, valóban szemét DISZNÓK uralják a világot - disznó módon, mint a közismert regényben.

Ha tenni szeretne valamit, legalább annyit tegyen meg, hogy küldje tovább ezt a levelet, minél több, gondolkozásra még képes ismerősének. A tudás ugyanis hatalom, és a tájékozatlan tömegeknek jelenleg semmiféle hatalom, semmilyen eszköz nincs a kezükben, amivel megvédhetnék magukat, a mérhetetlen kiszolgáltatottsággal szemben...

Dr. Zoltan Daroczi


A Gazdasági bérgyilkosok - érdemes rászánni az időt, hogy felébredjen!


Globális kaszinó (világgazdaság)!

Ismerjük meg a szabályait, szemfényvesztését!


A világ legnagyobb titkát nem páncélszekrényben őrzik, hanem zajban. Félrevezetik az embereket a mechanizmus lényegével és következményeivel kapcsolatban. Hogyan lopnak Magyarországon háztartásonként kb. évente 1 Millió forintot úgy, hogy nehéz azonosítani a tolvajt? Ráadásul ezt az egész világon hasonlóan csinálják, a világ vagyonát leginkább ez koncentrálta. Ezért nem működik a demokrácia.
A törvények a vagyonkoncentrációra vannak kialakítva, az emberi és környezeti értékek helyett. Esélyünk sincs, hogy a problémáinkat megoldjuk (adósság, nyomor, munkanélküliség, környezetkárosodás, társadalmi viszályok) amíg ezt a legnagyobb problémát nem kezeljük.
A történelem egy jelentős alakja szerint az emberek többsége mentálisan képtelen megérteni a mechanizmust, amiáltal szép lassan elveszik a munkája gyümölcsét és a vagyonát. Szerintünk az emberek többsége igenis képes megérteni, csak azért nem érti, mert ügyesen félrevezetik. Persze mindenki maga dönti el. Bizonyítsa be, hogy ÖN NEM mentálisan képtelen megérteni a trükköt!

A pénz túlnyomó részét magánbankok teremtik a hitelezéseik során. Ez nem titok, nem is szükséges részleteznünk, megtalálható a neten, közgazdaságtankönyvekben, rendeletekben: pénz multiplikátor, részleges tartalék, pénzteremtés. (money multiplication, reserve ratio requirements, money creation).
Pl. Magyarországon a tartalékráta 5%, vagyis a magánbankrendszer meg20-szorozhatja az MNB által kibocsátott készpénz és elektronikus pénz ("banki tartalék") mennyiségét. Akkor mégis, mi benne a titok?
A mechanizmus lényege, és következményei! A közgazdaságtankönyvekben a mechanizmus úgy van bemutatva, hogy abból a lényeget megérteni nem lehet. A biztonság kedvéért elhitetik a közgazdászokkal, hogy a bankrendszer haszna = Pénzmennyiség * (hitelkamat - betetikamat). Ez a "kamatmarzs képlet". Ennek semmi köze a valósághoz.
Ugyanis a bank nem a pénz után szed kamatot, hanem az adósság után. A megtévesztő és hibás összefüggést hibás levezetésből hozzák ki: nem a rendszert nézik, hanem időben és térben leszűkítve egy pontra (mintha 0 futamidejű hitelek lennének).

A VILÁG LEGNAGYOBB TITKA!


 • Az adósság a bankok felé mindig nagyobb, mint az általuk teremtett pénzmennyiség. Ez matematikai törvényszerűség, a mechanizmusból következik.. Merthogy a hitelezéskor teremtett pénz csak kering, az adósság viszont kamatozik. Az ellipszises ábra azt mutatja, hogy az adósság a bank felé nagyobb, mint a pénzmennyiség, ami még forgalomban van a bank által teremtett hitelpénzből. A teljes bankrendszerre is igaz ez (ami a bankok összessége).
 • Ugyanis a bank a kamatot költi el. Az eredetileg teremtett (számla-)pénz a törlesztés során megszűnik.
 • Ezért nem lehet az adósságot a bankrendszer felé visszafizetni: a gazdaságnak van egy pénzigénye (ami a GDP-től, pontosabban a Gross Output-tól és a pénz forgási sebességétől függ) valakinek el kell adósodni, hogy legyen elég pénz a gazdaságban. Különben az adósságtörlesztések során lényegében elfogyna a pénz a gazdaságból.
 • Az, hogy mennyivel nagyobb az adósság, mint a pénzmennyiség, az átlagos kamatoktól és futamidőktől függ. Természetesen a nagy volumenű (és hosszú lejáratú!) beruházási és ingatlanhitelek dominálnak: az USA-ban kb 3x akkora az USD adósság, mint a pénzmennyiség (a forintra vonatkozó arány közelebb áll 2.5-hez).
  Tehát a "pénz értéke" sokkal inkább a (a bankrendszer felé fennálló) adósságunkat jellemzi, mint azt, hogy "mennyit vásárolhatunk a pénzünkért" (egymástól).
 • Mutassa meg az ábrán, mi után fizet a bank kamatot (a lekötött betétek). Ez a kölcsönközvetítés volumene.
 • Mutassa meg, mi után szed kamatot a bank. (az adósság után!)
 • Most értette meg a világ legnagyobb titkát. A kettő közötti különbség után szedett "kamat" (uzsora) az a parazitizmus, lopás, ami szép lassan a világ vagyonát koncentrálja nagyon kevés kézben. Ez az eredménye annak, hogy az állam megengedi a magánbankoknak az állami pénz adósságként történő teremtését. Azáltal, hogy adósságként teremtik a pénzt, sokkal rosszabb a helyzet (kb. a GDP 20%-át tudják ellopni), mintha csak kibocsátanák és elköltenék (a GDP 3-10%-a).
 • Azért nehéz észrevenni, mert már a bruttó bérekből hiányzik. A cégek kamatköltségei miatt alacsonyabbak a bérek és magasabbak az árak.
 • Az államnak bevételkiesés (a GDP 3-10%-a), hogy átengedte a pénzteremtést a magánbankoknak, ezért eladósodott.
  Magyarországon pl. a GDP 2.6%-a elég lett volna ahhoz, hogy 1989-2001-ig az államadósságot visszafizessük (még úgy is, hogy játékpénzért átengedték a közvagyont, és más módon is pazarló és korrupt államigazgatás folyt).
 • Nem elég, hogy az egész világ eladósodik a bankrendszer felé: a mechanizmus a kezükbe adja a válságok irányítását is. (lásd pl. a FED-USD pénzmennyiség szándékos csökkentését 1929-1933).
  A válságok során gyorsabban áramlik a vagyon. Azoktól, akik adósok, és elszenvedik a válságot, azok felé, akiknek adósok (bankok haszonélvezői), és akik előre felkészülnek, és levezénylik a válságot.

Sírjunk vagy nevessünk?
A rossz hír, hogy a politikában (aminek a nép számára előnyös stratégiát kellene kidolgoznia), és a médiában (aminek a véleményezés a feladata) senki nem érti a fentieket, a gazdaság legjelentősebb hatását (ill. aki érti, szándékosan megtéveszt, elhallgatja). Szinte hihetetlen, hogy így van, mégis, tény.
Hogy értenék, amikor a közgazdászokat is sikeresen megtévesztik ezzel kapcsolatban?
Ha megértjük a mechanizmus lényegét, akkor teljesen nyilvánvalóvá válik, hogy nem értik, és ezért esélyük sincs helyes diagnózis felállítására (egyre mélyebb függőségbe taszítva az országot).
Olyan, mintha integrálni próbálnának, miközben az összeadást sem értik. Nem fog menni! Ezért áll a világ úgy, ahogy. A vagyonkoncentrálók meg röhögnek a markukba, hogy a nép még mindig beveszi ezt a régi trükköt. Tapasztalatból tudják, hogy amíg a tömegtájékoztatásban dolgozók is félre vannak vezetve (akik a munkavállalóik, tehát ezt munkafelvétel során biztosítható), addig a nép is félre lesz vezetve, mert felületes: nem képes alaposan szelektálni, érveket-logikát-tényeket megvizsgálni (tájékozódni).

A jó hír, hogy ha elég sokan megértik, akkor már lehet kezelni azokat a problémákat, amik ma lehetetlennek látszanak. Tudom, hogy nehéz elképzelni, hogyan vezettek félre szinte mindenkit. Tény, hogy félrevezettek. Amint ennek ismeretében tudatosan alaposabban igyekszik megfigyelni a világot, kritikával fogadva a médiából áramló infot, sokat olvas, szép lassan ki fog rajzolódni a helyzet.
Tudnunk kell, hogy aki a fentieket nem veszi figyelembe, a legjobb szándék mellett sem képes a gazdaságot és a történelmet korrektül bemutatni, ill. a kisbefektető számára előnyösen befektetni. Ez igencsak leszűkíti a források számát, és a kevés maradékot is kritikával kell fogadni.
Élete legnagyobb élménye lesz, amennyiben érdekli, hogy a világ hogyan működik. Látni fogja, hogy a hivatalos történelemből lényegében kimaradt a (motiváció és gazdasági hatalom szempontjából) legjentősebb tényező, a magánbankrendszer. Még az USA magánbankokból álló központi bankja, a Federal Reserve is!
Úgy látszik, a finanszírozó el tudja érni, hogy olyan beállításban válogassák és mutassák be az információt (híreket, történelmet, közgazdaságtant, stb...), ami számára kedvező.


Become FREE - MAG tudás - Pártok nélkül - Vélemények - Rovásírás - Rabok-Szabadok - Szkíta-Hun - MAG ész - Nap és Hold - Petőfi - MAG Ősvallás - MAGyarságod - Hun-Avar - Kárpát-medence - Hiszekegy - Pozsonyi csata - Mit kér a Nép! - Tudsz jobbat? - Táltosok - MAG Őshaza - Jézus-Sumer - SZK Alkotmány - Magyar sorsot-Magyar kézbe - Istenes Honfoglalók - MAGYARNAK lenni - EU-Nyet - Indulók - Paradoxon - Island példa - Aranykor - Attilától-Koppányig - Árpád Apánk - Prof. Badiny - EGYsÉG - HAARP - Betelepítés - Igazságot - Rovás-jelkép - MAG Egység - 8 boldogság - SZERetet - MAG-hit - Kamat - Makói-gáz - Mérgeznek - Nibiru-Planet - Idősek - Kiárusítás - Anahita - Rovás-ABC - Magamról - Választás2011 - Igazságos Mátyás - Csonka Magyarország - tri-A-non! - Gyógynövények - KeReCSeNY - Halhatatlanság - BlogPost - Domonyi Blogja - Szkíta-Hun-Magyar - Aries-YouTube - ARIEStart - Aries Hungary - ARIES Üzleti Hálózat - ARIES.hu - AriesTrade.com - Aries Galéria - Domonyi Károly FB oldala - Rovásírás lap - Turul lap - Magyar lap - Magyarország lap - Pilis lap - Térkép


ARIES Register I AriesTrade.com I ARIEStart I Investment I Add URL I Aries Gallery