Választás     Regisztráció    Keresés       Pilis Város    Indulj Innen   Kapcsolat    ARIES Network    Tagoknak  

Domonyi Károly független képviselő jelölt programja.
PILIS város arculata, a jövő tükrében. Itt olvashatja azt, ami az újságban nem jelent meg. Láss, NE csak Nézz!

A továbblépéshez kattintson, a megfelelő gombra.
Bevezető lap Előző lap Diploma Bevezető lap Aries Regiszter

Tekintse meg a leglátogatottabb weblapjaimat! Kattintson ide!

Nagyon örvendetes, hogy létrejöttek parkok a városban, viszont szükség van arra, hogy Pilis főutcája megváltozzon és rendelkezzen egy kerékpárúttal, amely elősegíti a biztonságos közlekedést, nemcsak az idős emberek és a gyermekek számára.

- Szükséges van arra is, hogy a TELEPI részen is kiépüljön egy kerékpárút és gyalogjárdák, hogy az idős emberek és a gyermekek biztonságosan eljuthassanak a város fontosabb intézményeihez.

- Épüljön végre a TELEPEN is legalább egy játszótér, hiszen jelenleg nincs egy sem.

- Az Önkormányzat adjon segítséget ahhoz, hogy felépülhessen a TELEPEN is egy Közösségi Ház.

A legsürgetőbb feladat, hogy 20 év késedelem után végre vállalkozói önkormányzatként kell működtetni a települést. El kell kezdeni a város önellátási rendszerének a kiépítését. Létre kell hozni, városi tulajdonban működő, olyan gazdasági egységeket, melyek a városnak bevételt, a munkanélkülieknek pedig munkát és megélhetést biztosítanak. Igénybe kell venni minden anyagi lehetőséget és saját tulajdonban lévő eszközállományt, ennek biztosítására.
Az önkormányzati fejlesztésekkel, karbantartási munkákkal a helyi vállalkozásokat kell megbízni.
Az iparűzési adó eltörlésével és akár hitelfelvételi garanciavállalásával is, de segíteni kell a helyi vállalkozókat, kereskedőket, ezzel is elősegítve minél több helyi lakos munkához jutását.

A város civil és önkéntes csoportjainak, valamint a vállalkozási képviseleteknek szükség van egy olyan épület komplexumra, amely állandó helyet biztosít a szervezeteknek.
Egy reprezentatív iroda elengedhetetlen, mivel a mai világban a célok elérése (tőkebefektetők megnyerése, az új munkahelyek létrehozása), kifejezetten erős marketing támogatásával lehetséges.
Alkalmas lehetne a régi orvosi rendelő, ahol a vendégek számára ideiglenes szálláshely is kialakítható.

Nagyobb figyelmet kell fordítani a bajba jutott emberekre, kiemelten azokra, akik nem saját hibájukból jutottak ilyen helyzetbe (öregek, betegek, káresemények). A város által juttatott szociális és egyéb segélyeket csak alapvető létfenntartási termékekre lehessen fordítani és csak a helyi üzletekben.
Támogatni kell az ősi magyar hagyományokat és segíteni kell, nemzetközi szinten történő megjelentetésüket.

Ha szeretnénk új munkahelyeket létesíteni és a fejlődő városok sorába kerülni, akkor a városnak rendelkeznie kellene egy panzióval, hiszen ez nélkülözhetetlen az idelátogatók több napos ittlétéhez. Első lépésben egy turisztikai iroda és egy tájház létrehozása szükségeltetik, amely segítené az információkat közvetíteni, adott szakmában tevékenykedő cégek felé.

Egy rövid összegzés, amely fontos lett volna:
A 2006-2010 önkormányzati ciklusban, mint a Kommunikációs, Regionális és Európai Uniós Bizottság elnöke javaslatot tettem (a nemzetközi üzleti kapcsolataim segítségével), hogy létesítsünk testvérvárosi kapcsolatot Finnországgal és Svédországgal, sajnos nem valósult meg. (A finn kapcsolat a Nokia gyár, a svéd, a Grippen vadászgépekhez kapcsolódó munkahelyteremtő beruházásokat hozhatott volna Pilis városának).

A bizottságunk többször kérte a Képviselő-testülettől, hogy támogassa pénzügyileg a város kommunikációját és megjelentetését a régióban, sajnos nem kaptuk meg a támogatást.
Mihez kellett volna ez:
- információs és marketing anyagok létrehozása a regionális expókon történő megjelenéshez,
- helyi Pilisi Expo Kiállítás és Vásár megszervezése,
- közép-magyarországi régióban működő civil szervezetek, vállalkozók és helyi önkormányzatok közötti együttműködés erősítése, és sorolhatnám.

Véleményem szerint tévedés volt a testület részéről e támogatás elutasítása, mivel így a helyben foglalkoztattak száma az elkövetkező években sem fog nőni, amely további feszültségeket generál a munka és kereset nélkül maradt embereknél. Nőni fog a segélyre várók száma, és ezel együttt a bűnözési ráta is.
(Senki sem születik bűnözőnek, csakis a nem emberközpontú társadalmi rendszerek teszik azzá! Tekintsék meg a mai bűnözési értékeket és hasonlítsák össze a néhány évtizedes adatokkal.)

A kistérségben betöltött pozíciónk erősödése nem történt meg. Tudomásul kellene venni a döntéshozóknak, hogy a mai világban a kommunikáció és a települési marketing nélkül, csak az egy helyben topogás érhető el. A szürkeségből történő kiugrás, sok önzetlen munkával és anyagi áldozatokkal jár, de nagyságrendekkel többet hoz az itt élő embereknek, mint amennyit anyagilag befektetünk.

Választani kell a jövőbeli Képviselő-testületnek, hogy csak a kötelezően ellátandó feladatokra koncentrál, és tovább erősíti Pilis város alvó státuszát, vagy felvállalja azt is, hogy a városunk régiónkban betöltött szerepkörét erősíti és megteszi azokat a lépéseket, amelyeket több évtizede halogat.

Ne felejtsük el, hogy sokan vagyunk, akik nem "Budapesttől várjuk a megváltást",
hanem helyben - itthon akarunk boldogulni, és saját lábunkra állni,
hogy a jövőnket Mi irányíthassuk.

Gyermekeink és unokáink jövője a Mi döntéseinken áll vagy bukik.

Fogjunk össze és tegyünk ezért!

Domonyi Károly
okl. vill. mérnök
Pilis, 2011.04.21.

Mi kell ehhez:
Önbizalom, Akarat, Informáltság és az
EMBEREK ÖSSZEFOGÁSA.


S bár a lényeget még nem értheted, Amíg nem éltél nehéz éveket!

Korunk paradoxonja.

A továbblépéshez kattintson, a megfelelő gombra.

Bevezető lap Előző lap Diploma Bevezető lap Aries Regiszter

ARIES Register I Export-Import I ARIEStart I Investment I Add URL I Aries Gallery