Választás     Regisztráció    Keresés       Pilis Város    Indulj Innen   Kapcsolat    ARIES Network    Tagoknak  

Domonyi Károly független képviselő programja, PILIS városban.
Helyzetelemzés! Itt olvashatja azt, ami az újságban nem jelent meg. Láss, NE csak Nézz!

Ahol FÉLelem van, ott nem lehet EGYség!
  Ma hazánkban nem csak a pártok általi megosztottság van jelen, hanem agyagi, szellemi és nemzetiségi síkon is. Sokan szemet hunynak a problémák felett, és azt gondolják majd minden, megoldódik magától. Ez sajnos már évtizedek óta tartó folyamat és csak egyre rosszabb lesz. Nem mindenki képes átlátni azokat a folyamatokat, amelyek most zajlanak a politikában és gazdaságban. Ezért szükség van az egymásközti párbeszédre, hogy mindenki tisztán lásson, hiszen nem csak a saját jövőjéről, hanem az új generáció jövőjéről is szó van!

Lassan minden józan gondolkodású ember belátja, hogy a pártok nem képesek a többség képviseletére, hiszen nem lehet igazságos döntést hozni, ahol egy szűk érdekcsoportnak megfelelően kell cselekedni.
Minden párt elsősorban NEM az EGÉSZ NÉP, hanem saját maga, és követői érdekében tevékenykedik. A pártérdekek elhomályosítják a nemzeti érdekeket. "divide et impera(oszd meg és uralkodj) - mondta Julius Caesar, amikor Róma ellen indult! Aki ezt nem tudja felfogni, azt csak sajnálni lehet!
Saját és gyermeked jövője a kezedben van!

Csak erős idegzetűeknek és MAGyaroknak!
Kattintson a képre!
Nyisd fel a szemed!
 
  Tudni szeretné, hogy
 • - miért alacsony a helybéli foglalkoztatottság,
 • - miért csábítják fiataljainkat külföldre,
 • - miért magasak a lakosság terhei?
 • - Elfogyott minden reménye?
 • - Akar változtatni rajta?
 • A továbblépéshez kattintson a megfelelő gombra.

  Bevezető lap Bevezető lap Második lap Utolsó lap Diploma Bevezető lap Aries Regiszter

  Ismerjük meg egymás elképzeléseit!

  Írjon (domonyi@freemail.hu), hívjon (20-665-2680) vagy jelezze online-ban ide kattintva, ha szeretne a fogadóórámra eljönni!

Ezek az ország legnagyobb pénznyelői - itt a teljes lista
Idén februárban zárult az önkormányzatok konszolidációja, amely költségvetésnek és az adófizetőknek 1 368,9 milliárd forintjába került. Nem gondolná, melyik település végzett az élen az egy főre jutó adósságot nézve. forrás: napi.hu


MIT TEHETÜNK?
Azt, hogy végre teszünk valamit, amely átgondolt, hosszú távú tervezésre épül és nem "zsákfoltozásra".
Jelentős mértékben, támogatjuk a munkahelyteremtést és a helyi vállalkozókat!

Az utak megépítése már egy lépés volt ehhez, igaz jómagam más megközelítésben támogattam ezt a tervet. (A közel 1 milliárdos hitelnek csak 50%-kát fordítottam volna olyan utakra, amelyek, megfelelő szélességgel és minőségben épülnek meg.)
Ha figyelmet kaphatott volna az a javaslatom, hogy a hitel 50%-kát fordítsuk olyan beruházásokra, ahol bevételhez is jut a város, akkor maradt volna mozgástér, és nem növekednének tovább a lakosság terhei, amely már jóval a tűréshatáron felül van.
Sajnos jelentősebb bevételek híján, Pilis város lakosai számottevő eladósodottsággal számolhatnak., így akár 10 évre előre megpecsételi az itt élő emberek sorsát!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Most 2012.09.20.

írunk és az előrejelzéseim beigazolódtak. Hogy miért?
Az önkormányzatunk jelentősen eladósodott, ezenfelül a felvett hitel és kamatait is 2028-32-ig fizetenie kell. (Mint tudják, egy évvel később kerültem be a jelenlegi Képviselő-testületbe, mára már bizton állíthatom, hogy lejtőre kerültek az önkormányzat pénzügyei!)

De miből fogjuk törleszteni a hitelt?

Hasonló települések, mint Üllő, Nyírbátor és sorolhatnám, közel 600-850 milliós iparűzési adóval rendelkeznek, ezzel szemben Pilis Város bevétele ebből az adónemből 35-40 millió.
Jelenleg az önkormányzat több mint 100 milliós hiánnyal küszködik, amelyet még tetéz a bölcsőde megépítése és működtetésének költségei. A veszteség növekedése a kötvénykibocsátás után felvett hitelek rossz befektetései miatt következett be.
A kiszabható legmagasabb kommunális adó kivetésével élenjárunk hazánkban, így legalább van valami, ami a városra emlékezteti az embert. (Megjegyzem: ez a bevétel, a felvett hitel fedezete.)

Mindenki látja és saját bőrén is megtapasztalja, hogy mi következik abból, ha a helyi önkormányzat vezetése nem foglalkozik a vállalkozásfejlesztéssel és az innovációval. Ha visszatekintünk 20 évet, akkor nálunk nem fejlődés, hanem nagymértékű visszaesés történt a foglalkoztatás és vállalkozásélénkítés területén.

Tekintsék meg a
100 LEGELADÓSODOTTABB ÖNKORMÁNYZATOK között Pilis városát, amely jelenleg a 87. helyen van. (egy főre jutó kötelezettségvállalás forintban: Pilis 162.036,-Ft)
Idézet a cikkből:
"... A polgármesterek az utolsó pillanatig titkolják, mekkora a baj. S mivel az adósságállomány kiderülne a települések költségvetéséből, gyakori, hogy a büdzsé legfontosabb melléklete "véletlenül" lemarad a városi, falusi honlapról. Árulkodhatnának az Állami Számvevőszék jelentései is, ám az ÁSZ csak a nagyvárosi revíziókat hozza nyilvánosságra, a többi polgármesternek júliusig lehetősége volt arra, hogy a kínos iratot egy fiók mélyére helyezve "titkosítsa"..."

Úgy gondolom, hogy nyugodt lélekkel kimondhatom jól döntöttem, amikor egyedül, de NEM szavaztam meg a városi rang megszerzésére irányuló előterjesztést. Hiszen ezt a település mai fejlettségi színvonala nem igazolta vissza.
Véleményem továbbra is az, hogy a jövő embere nem a városi életformát fogja előtérbe helyezni, hanem a természetbarát, a természettel összhangban élő falusias életteret, de ehhez szükséges lenne egy igazi, a magyar népet szolgáló, nemzeti országvezetésre amelyben a MAGyarok vezetik az országunkat!!! Egy érdekes videó, amely bemutatja, hogyan változott hazánk területének nagysága 1000-től. .

---------------------------------------------------------------------------------------------------
2011.04.20. írunk és a fent említett előrejelzéseim beigazolódtak. Hogy miért?
Mivel az önkormányzati szektor várhatóan 2011-ben közel ezermilliárd forintnál is több veszteséggel számol, ami a tavalyi 250 milliárdhoz képest igen jelentős változás. A veszteség növekedése a kötvénykibocsátás után felvett hitelek rossz befektetései miatt következett be. Ezért szinte biztosra vehető, hogy nem kerülhető el az önkormányzatok összevonása és felmerülhet, hogy élni fognak az ingatlanadó kivetésével is.


A diagramban a fent említett adat (milliárdos veszteség, ez egy jelentősen kiugró oszlop lenne) nem szerepel, mivel ez a 2010. állapotot ábrázolja.

A legsürgősebb teendő az, hogy 20 év késedelem után végre vállalkozói önkormányzatként kell igazgatni a települést, amely jó gazda módjára gondoskodik az önellátás kiépítésének beindításáról és szükséges anyagi ösztönzést is ad a munkahelyteremtő vállalkozásoknak.

Meg kell teremteni a helyi adottságok figyelembevételével a Hangya szövetkezeti rendszert, helyi fizetőeszköz létrehozásával. Gazdaságélénkítés, a létfenntartási piac helyi pénzzel segített visszaszerzésével, amely segíti az agrárágazat talpra állítását is.

Komolyan kell venni a rászorulókat, a mélyszegénységben élőket.

Támogatási formákat kell kidolgozni az ősi Magyar hagyományok ápolására és ezek nemzetközi szinten történő megjelenítésére. (lótartás ösztönzése, íjászat, Baranta, Tradicionális Magyar Harcművészet, stb.)
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Adottságok:
 
 • Kedvező területi elhelyezkedés Pest megyén belül.
 • Szilárd útburkolat, a város útjainak nagyobb részén.
 • Számottevő munkaerő helyben és a környező településeken is.
 • Védett erdők és parkok, viszonylag szennyezetlen természeti adottságok.
 • Termálvíz források megléte és jó lehetőségek a geotermikus kutak eredményes feltárására.
 • Az uniós törekvésekkel párhuzamosan, olyan megújuló energiaforrások igénybe vétele, mint a napenergia, egy nagykiterjedésű napkollektor rendszerrel.
Hiányosságok:
 
 • Minőségi sport és szórakozási lehetőségek hiánya.
 • Középfokú és szakiskolák, civil oktatási formák hiánya.
 • Vállalkozásbarát önkormányzati gondolkodásmód hiánya.
 • Jelentős hitel állomány, kevés közvetlen bevétel, a város nagyságához képest.
 • Egy rosszul megválasztott (angol ISEKI cég technológiájára épülő vákuumrendszerű szennyvízgyűjtő hálózat, az egyszerű és kézenfekvő, gravitációs rendszer helyett), amely még sok gondot fog okozni a város vezetésének.
  Többször javasoltam, hogy képezni kell egy tartalék keretet, arra az esetre, ha gondok jelentkeznek. Sajnos nem kapott támogatottságot. A működtetési költségek csak emelkedhetnek, így a lakosok által befizetett szolgáltatási díj is változhat, amely már így is a felső kategóriába sorolható.
MIÉRT?
Egy "ALVÓ VÁROST" könnyebb igazgatni, csak ez hosszútávon jelentősen visszaüt, amely az itt élő embereken csattan!
Mire van szükségünk: kiépíteni az ÉLŐ VÁROST!

Hogy az őslakosságnak és a betelepült lakosoknak is legyen élettere és ne csak az "ágyra járó" emberek alkossák pilis keresőképes lakosságának zömét. Hiszen így soha nem lesz egységes közösségi erő, viszont táptalajt ad a bűnözés és korrupció növekedésének!!!

A lakosság összefogása és aktívabb részvétele, a község jövőjének alakításában, csak
egy ÉLŐ VÁROSBAN lehetséges.

Önbizalom, Akarat és Összefogás.A továbblépéshez kattintson a megfelelő gombra.

Bevezető lap Bevezető lap Második lap Utolsó lap Diploma Bevezető lap Aries Regiszter

ARIES Register I Export-Import I ARIEStart I Investment I Add URL I Aries Gallery